Winter

Onderscheidingen
"We zijn dan niet het grootste Oostenrijkse wintersportgebied, maar wel het vriendelijkste!" Inderdaad, zogeheten "Mystery Skiers", anonieme skigebied-testers, hebben voor een gerenommeerd vakblad dit resultaat aan het daglicht gebracht. "Een onderscheiding, die ons zeer vereert en die onze spreekwoordelijke gastvrijheid indrukwekkend onderstreept!# Wat betreft pistes prepareren is de Wildschönau eerder als winnaar uit de strijd gekomen.

Sportief Wildschönau
De Wildschönau heeft de laatste jaren weliswaar een respectabele naam als wintersportcentrum opgebouwd, maar geldt nog steeds als geheime tip. Het palet aan aanbod strekt zich uit van 70 km pistes, 25 liften, een geweldige Race n' Boarder Park, nachtskiën tot een uitgebreid spektrum voor een ieder voor wie de latten niet alles betekenen. Een ontspannende wintersportvakantie wordt tenslotte ook door rodelen, een tocht per arreslee of winterwandelingen een echte belevenis. En bij de klassieke Wildschönauer après-ski is iedereen van harte welkom.

Wintersportvakantie hoeft niet duur te zijn
De Wildschönau staat ook bekend om z'n goede prijs/kwaliteit-verhouding. Het verblijf of ander aanbod -  de Wildschönau heeft faire prijzen.

Daar is iets te doen!
Talrijke activiteiten bieden afwisseling gedurende de hele winter -  Informatie daarover in de actuele activiteiten-kalender, te verkrijgen bij o.a. de VVV. De meeste hotels hebben een activiteiten kalander bij de receptie liggen.

Sneeuwzeker
Door de hoogte en de sneeuwkanonnen is wintersport tot in april mogelijk. Benut het aanbod vooral ook in het laagseizoen.

"Familievriendelijk Wildschönau"
In de periode van eind maart tot half april kunnen kinderen tot 15 jaar gratis gebruik maken van de skiliften. Dit aanbod geldt wanneer minstens 1 volwassene in deze periode verblijf en een skipas voor minstens 5 dagen heeft. Ook de skischolen hebben in deze tijd aantrekkelijke aanbiedingen.
 
Halfpension voor particuliere gasten
De Wildschönau heeft de oplossing: Halfpension voor particuliere-en vakantiehuis-gasten. Vijftien horecabedrijven bieden dagelijks lekkere drie-gangen-menu's  en kindergerechten aan tegen een schappelijke prijs. 
Kosten: Slechts 14,- EUR voor een drie-gangen-menu voor volwassenen en 7,- EUR voor een kindermenu! Tegoedbonnen hiervoor zijn verkrijgbaar bij de VVV.