Zomer

Het Tirolse hoogdal Wildschönau ligt halverwege de grens naar Beieren en de deelstaat-hoofdstad Innsbruck, ten zuiden van het Inn-dal, op een hoogte van 828 tot 1.150 meter boven de zeespiegel. Met zijn 4 kerkdorpen Niederau, Oberau, Auffach en Thierbach opent de Wildschönau een wereld voor u.

Op weg naar geluk...
Stap voor stap naar nieuwe hoogtepunten in de Wildschönau: met begeleiding of op eigen gelegenheid de bergwereld ontdekken,wandelingen op grote hoogten of culturele uitstapjes in het dal # er bestaan geen grenzen voor wandel-plezier. 300 km gemarkeerde en geprepareerde wandelwegen leiden van het dal naar de almen en de bergkammen van de Kitzbüheler en Zillertaler alpen, langs bloeiende weiden en schaduwrijke bossen. Onderweg nodigenouderwets gezellige almhutten en rustplaatsen met fantastische uitzichten uit te pauzeren en op adem te komen. Het schrijven in het "Gipfel" boek geeft voldoening en het goede gevoel weer een stap verder in het leven gekomen te zijn. Vier keer in de week wordenbegeleide "belevingswandelingen" georganiseerd, die met de WildschönauCard gratis zijn. Bij de georganiseerde specerijen-en heelkruidenwandeling naar de Holzalm-boerderijen in Oberau kan men in de vrije natuur en in de kruidentuin kruiden verzamelen. Bij wandelingen over Joch via Rosskopf of Gressensteinalm in Auffach volgt men de route van kolkende beekjes. Ook bij de "Gipfel"(bergtop)wandelingen leven lichaam en geest op door de frisse natuur met haar diverse alpenflora. heet Het groepsaanbod heet"Bergbauern und Sonnengesang", met bezoek aan oude boerderijen met proeverijen van typische boeren-specialiteiten, brood bakken en een bezoek aan het bergbauernmuseum.

Sport in de zomer
300 km wandelwegen, hardlooppaden, moutainbike-routes en het 1. Nordic Fitness Park van Oostenrijk brengen natuurliefhebbers op de been. Voor prikkelende natuur-ervaringen zijn Canyoning-en Raftingtochten voor beginners en gevorderden aamwezig, een paraglide-vlucht van Markbachjoch zorgt voor een zweefgevoel. 
Nieuw is een natuurlijke "Hochseilgarten", die voor velen een uitdaging is. 
Zeven Nordic Walking trajecten, mountainbike-routes, tennisbanen en een zwembad met 3 bassins, glijbanen en een beachvollybalveld te midden van heerlijke bergcoulissen zijn slechts enkele van de diverse sportmogelijkheden in het hoogdal.

Evenementen / Agenda
Met een veelvoud aan traditionele, sportieve en musikale evenementen laat de Wildschönau nog meer kanten zien die leuk en het beleven waard zijn.  

Een overzicht:
  • "Markt im Museum" - Bergbauernmuseum "z'Bach" Oberau
  • Elke donderdag in de zomer - Markt met handenarbeiders uit de Wildschönau & omgeving en bezichtiging van het Bergbauern-museum.
  • Wildschönauer Bauernmarkt bij Hotel Tirolerhof Oberau. Produkten van binnenlandse boeren en culinaire proeverijen, omraamt van echte Tiroler volksmuziek. Toegang gratis! Vindt plaats bij alle weersomstandigheden.
WildschönauCard
Met de Wildschönau-Card hebben prijsbewuste vakantiegangers een echte joker getrokken: Daarmee heeft men niet alleen vrij gebruik van de Wildschönauer Bergbahnen (liften), ook het bezoek aan hetErlebnisbergwerk en het Bergbauernmuseum als de begeleide wandelingen zijn met deze kaart gratis. Daarnaast zijn de toegang tot het buitenzwembad, gebruik van de tennisbaan alsmede het mega-coole kinderanimatieprogramma van de "Drakenclub" Wildschönau kostenloos.

De WildschönauCard is verkrijgbaar bij het VVV op vertoon van de gastenkaart.

"Drakenclub" Kinderprogramma
In de zomer maakt de Wildschönauer Drakenclub het hoogdal tot avonturen-speelplaats. Vijf dagen per week worden spel, sport en plezier, natuur en cultuurgeboden. De opvang van de kinderen iskostenloos, alleen entreegelden, transfers, lunch en materialen moeten betaald worden. Het programma voor kinderen van 5 tot 14 jaar zorgt voor meisjes en jongens voor fulltime-bezigheid. Een dag in de zilvermijn of een goudzoektocht op de Schatzberg maken de jonge gasten tot hobby-geologen. De "wildschöne" natuur is vaste begeleider bij het maken van een tocht met de paardenkoets, een ritje met de Bummelzug of bij het vissen en barbeque-en bij open vuur. Bij het roeren van boter of broodbakken op de boerderij zijn vaardige handen gevraagd, evenals bij het bouwen van tenten of hutten.

Bezienswaardigheden en cultuur
Het culturele programma mag natuurlijk ook niets tekort komen. Van wetenswaardigheden en curiositeiten over de geschiedenis van hout kan men in het 1. Tiroler Holzmuseum genieten. Wie altijd al een houten BH of panty had willen zien, zal zeker bij één van de 2000 uitgestalde exemplaren ergens op stuiten.

In het Wildschönauer Bergbauernmuseum "z'Bach" herinneren meer dan 1.100 voorwerpen aan het leven van onze voorvaderen. U wandelt via een gang door dit museum alsof u een tijdreis maakt in de wereld van onze voorgeschiedenis. In de zomer vindt hier elke donderdag een bijzonder aantrekkelijke handwerkmarkt plaats.

Een bezoek aan het museum kan men met een wandeling over deFranziskusweg verbinden. Langs deze weg met een lengte van ca. 3 kilometer, wordt met 9 drie -meter hoge skulpturen de lofsang ("Sonnegesang") van de heilige Frans van Assisi weergegeven. De historische terugblik op de Wildschönauer mijnwerkerstraditie "live" op de originele plek # dat wacht de bezoekers diep in de berg gelegen, in de zilvermijn "Lehenlahn" in Thierbach. Het idylische dorp Thierbach bestaat slechts uit een kerk, een lagere school (met 8 scholieren), 2 gastenverblijven en enkele boerderijen.

Anreise
De Wildschönau ligt op ca. 100 km afstand van München, ten zuiden van het Inntal halverwege tussen de grens van Beieren en de alpenhoofdstad Innsbruck. Het hoogdal is eenvoudig te bereiken via de snelweg München-Rosenheim-Kufstein. Vanaf de afslag Wörgl-Ost zijn het nog slechts 6 kilometer over de Wildschönauer Landesstrasse en de Wörgler Berg. Doordat station Wörgl (7 km), luchthaven Innsbruck (70 km), Salzburg (110 km) en München (145 km) in de buurt liggen, komt men ook via trein of vlucht eenvoudig in de Wildschönau.
Afstand: Amsterdam-Wildschönau: ca. 1000 km